NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier
70cl40% vol.
«EN SUBTIL HARMONI AV SANDALTRÄ, TORKADE APRIKOSER OCH SVAMP. DENNA FINA, VELLUSTIGA CHAMPAGNE DRÖJER SIG I MUNNEN MED EN FANTASTISK LÄNGD.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
SAMMANSÄTTNING
Det är cognacen som alla andra i kategorin bedöms utifrån. Skapad 1910 för att fira våra relationer med den första kejsaren av Frankrike, Napoleon är en blandning av Grande och Petite Champagne som har lagrats i upp till 20 år, och erbjuder aromer av sandalträ, torkade aprikoser och svamp.
SMAKNOTER
Balans mellan aromer för en perfekt harmoni
En cognac rik på aromer är en cognac som utvecklar mycket finess. Terroiren, vinrankorna, faten och åren av mognad är alla element som definierar specifikationerna för var och en av dessa aromer, och det är därför vi ger varje steg i framställningen av våra cognacer all nödvändig omsorg för att lyfta fram dem. Kvaliteten på Courvoisier-cognacer är världsomspännande erkänd och belönas regelbundet vid olika internationella sprit-tävlingar (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandalträ
Denna rika och mjuka arom kommer från kontakten mellan träet och cognacen. Med åren blir den mycket tydliga ekaromen mycket mer komplex och delikat.
Torkad aprikos
Destillationen på jästen ger ännu mer djup, komplexitet och sublima noter som påminner om den söta aromen av torkad aprikos.
Svamp
Denna arom kommer från de perfekta fuktighetsförhållandena i våra källare där alla våra högkvalitativa cognacer lagras.
HUR MAN SMAKAR DEN
Torr: Med en sådan harmonisk överflöd av aromer förtjänar Courvoisier Napoleon att avnjutas torr, dess komplexa slutintryck dröjer sig kvar i munnen med kraft.
Det är vanligt att tro att cognac ska konsumeras i ett ballongglas, men för att uppskatta rikedomarna i dess aromer rekommenderar vi ett tulpanformat glas. Dess form gör att aromerna kan utvecklas fullt ut och dominera alkoholen. Prova med dessa två typer av glas, skillnaden kommer att vara påtaglig.
Kombination med maträtter: Aromerna och dofterna av Courvoisier Napoleon passar perfekt med starka ostar som Parmesan eller lättare som Beaufort eller Gruyère.
UTMÄRKELSER
DUBBEL GULDMEDALJ
San Francisco International Wine Competition
2007
SILVERMEDALJ
International Wine and Spirit Competition
2006